Tarragona - Regió del coneixement


Arxiu

 • MICINN
  03 de març de 2011

  Cristina Garmendia anuncia noves mesures de suport a les PIMEs

  El Ministeri de Ciència i Innovació (MICINN) va presentar ahir 10 mesures de suport a la innovació, en el marc de l'Acord Social i Econòmic signat recentment per Govern, patronal i sindicats . Les mesures atenen a l'actual conjuntura de recuperació econòmica i serviran per facilitar el creixement i la generació d'ocupació a les empreses innovadores.

  Aquestes mesures es posaran en marxa amb caràcter immediat, a través del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI).

  D'entre elles destaquem que:

  • CDTI augmentarà aquest 2011 en un 15% els fons dedicats al finançament de projectes d'innovació empresarial.
  • Es llança un nou programa, denominat INNPRONTA, dotat amb 120M€, i orientat a finançar grans consorcis de recerca (projectes superiors a 15M€ en 4 anys). Les PiMEs podran obtenir una subvenció bruta equivalent superior al 47%.
  • Es crea un nou instrument, FEDER-Interconnect, orientat específicament al finançament de projectes de recerca en empreses ubicades en regions de convergència (Andalusia, Extremadura i Galícia), i que comptarà amb cofinançament Europea.
  • Millors condicions pels projectes CDTI: ajut fins al 85% del pressupost (enfront del 75% actual), augment fins al 30% del límit de les despeses indirectes finançables (actual 25%),  compromís de resposta de 3 mesos per a l'avaluació i resolució dels projectes, increment fins al 30% de la bestreta de l'ajut (25% actual) i sense garanties.
  • Durant 2011 l'exempció d'avals i garanties financeres a aquest col.lectiu en els mateixos termes en què va ser aprovada amb motiu del pla anticrisi posat en marxa pel MICINN el 2009.

  A tot això cal afegir que la recent aprovada Llei d'Economia Sostenible augmenta de cara a 2012 els incentius fiscals en matèria d'innovació, passant del 8% actual al 12%.

  Per més informació, cliqueu aquí.